Veelgestelde vragen

Een woning moet op elke woonverdieping minimaal 1 rookmelder hebben hangen, volgens EU wetgeving. Ons advies is om zowel de vluchtroute als de ruimten waarin je slaapt te voorzien van een rookmelder. Hang de rookmelder aan het plafond – want rook stijgt op – en minstens vijftig centimeter vanaf de muur of een hoek.

Hang geen rookmelder in de buurt van ventilatieopeningen of een verwarming. Lees de gebruiksaanwijzing van de rookmelder voordat u de melder ophangt. Test de rookmelder regelmatig. 

De gehele voorkant van de rookmelder is de (test)knop.

Druk kort te testknop in, waarna het alarm afgaat. Nu weet jij zeker dat jouw rookmelder werkt! Om het alarm uit te zetten, druk je nogmaals de testknop in.

Gaat het alarm niet af? Maak de rookmelder stofvrij en probeer het nogmaals. Als het alarm uitblijft, neem dan contact met ons op.

In de handleiding van de door jou gekochte rookmelder vindt je stap voor stap uitleg voor de installatie en plaatsing.
Download de handleiding die voor jou van toepassing is:

1. Met de Tuya-app of Smartlife-app maak je verbinding met de rookmelder; zorg dat deze op je telefoon staat. Daarnaast moet je WiFi punt 2.4GHz internet ondersteunen.

2. Bluetooth moet aanstaan om verbinding te maken. Daarnaast moet bluetooth ook toestemming hebben om gebruikt te worden.
 
Als je in de app op ‘Apparaat Toevoegen’ klikt en er een probleem met bluetooth is, krijg je in je scherm een blok met melding ‘Zet Bluetooth Aan’ te zien. Als alles goed staat ingesteld, staat er (‘Allow nearby permission‘) ‘Enabled‘. 
 
Als er nog iets niet klopt, staat er er ‘Go to settings‘ of ‘Ga naar instellingen‘. Klik hierop en volg de aanwijzingen; deze zijn per telefoon anders.
In deze applicatie instellingen kun je vervolgens bluetooth aan of uitzetten voor de Smart life of Tuya app.

3. Voeg een rookmelder toe via de + en ‘Add Device‘. 
Druk vervolgens 4 keer op de testknop (midden op de hele rookmelder) totdat het rode lampje knipert. De app detecteert de rookmelder automatisch. Volg  vervolgens de instructies om het koppelproces te voltooien.

4. Mocht dat niet werken, klik op de knop ‘Scannen’ in de rechter bovenhoek. Vervolgens scan je de QR code.

Jij streven ernaar om binnen twee werkdagen via PostNL of DPD jouw bestelling te bezorgen. Je ziet altijd de huidige status van jouw order in je account. Ook krijg je een track & trace e-mail waarmee jij de verzending van jouw bestelling kunt volgen.

Binnen 14 dagen na het plaatsen van de bestelling kun jij jouw bestelling retour sturen zonder opgaaf van reden. Neem contact met ons op om de retour verder af te handelen.

Ja, alle koolstofmonoxide melders (CO melders) die we verkopen voldoen aan de Europese norm 50291-2. Alle melders zijn ook CE-gekeurd volgens de Europese vereisten.</p>

Ja, alle rookmelders die we verkopen voldoen aan de Europese norm EN 14604. Alle melders zijn ook CE-gekeurd volgens de Europese vereisten.

De certificaten per product zijn te vinden op de productpagina’s in de shop.

De handleiding van ieder product is te vinden op de productpagina’s in de shop

stel je vraag aan onze specialisten