Handleiding

Koppelbare rookmelder

Stap-voor-stap instructie om de rookmelder te installeren en monteren.

Versimpelde visuele instructie om de rookmelder te installeren.

Antwoorden op de meest voorkomende problemen.

Meer over onderhoud, schoonmaak en de test- en stiltemodus.

Trouble shooting

De rookmelder geeft iedere 40 seconden 1 pieptoon

Dit betekent dat  de rookmelder niet goed werkt. Reinig en onderhoud de rookmelder zoals voorgeschreven. Als het probleem zich blijft voordoen, neem contact met ons op om de rookmelder te laten vervangen als deze binnen de garantietermijn van 2 jaar valt.

De rookmelder geeft iedere 60 seconden een piep-toon en het rode LED-licht knippert

De batterij is bijna leeg. De batterij van de rookmelder mag niet vervangen worden. Vervang daarom zo snel mogelijk de gehele rookmelder.

De rookmelder geeft geen alarm als ik op de testknop druk

Controleer of de rookmelder geactiveerd is. Je activeert de rookmelder door de gehele voorkant van de rookmelder (= testknop) in te drukken totdat het rode LED-lampje oplicht; dit duurt minstens 10 seconden.
Nadat je de testknop loslaat, knippert er elke minuut een groen LED-lampje op de voorkant van de rookmelder.

De rookmelder geeft onverwachts alarm

Controleer of er zich gevaar door rookvorming en/of vuur in de buurt bevindt. Zodra gevaar uitgesloten is, druk de testknop in om de stiltemodus in te stellen.

Om toekomstig vals alarm te voorkomen, reinig en onderhoud de rookmelder zoals voorgeschreven. Overweeg ook om de rookmelder op een andere locatie te hangen, mocht deze een vals alarm geven door bijv. waterdampen.

Goed om te weten

Zendbereik

De rookmelders hebben een zendbereik van 100 meter zonder obstructies, zoals muren, plafonds, deuren en ramen. Je kunt na installatie en montage testen of alle rookmelders goed met elkaar in verbinding staan door de testknop (= gehele voorkant rookmelder) in de drukken van 1 rookmelder; vervolgens zullen alle testalarmen van alle gekoppelde detectoren ook afgaan.

Onderhoud

Test en reinig de rookmelder één keer per maand.
Verf de rookmelder niet, want verf sluit de ventilatieopeningen af en verstoort het vermogen van de sensor om rook te detecteren.
Haal de rookmelder niet uit elkaar om bijv. de binnenkant schoon te maken, want dit zal de rookmelder beschadigen.

Schoonmaak

Reinig de rookmelder minstens één keer per maand om stof, vuil of vuil te verwijderen. Gebruik een stofzuiger met een zachte borstel en stofzuig alle zijkanten en deksels van de rookmelder.

Testmodus

Test de rookmelder één keer per maand.
Test de rookmelder door op de gehele voorkant (= de testknop) te drukken. Vervolgens klinkt drie keer het alarm en knippert het rood LED-lampje, vervolgd door een korte pauze en nogmaals drie keer een alarm en rood LED-licht. Als de rookmelder correct gekoppeld is aan de app, krijg je ook een notificatie op je telefoon.

Stiltemodus

De stiltemodus mag alleen worden gebruikt als de bron van het alarm bekend en veilig is. Druk de testknop (= gehele voorkant rookmelder) in om de stiltemodus in te stellen. Tijdens deze stillemodus knippert het rode LED-lampje eenmaal per 8 seconden. De rookmelder wordt automatisch gereset na 10 minuten.

Hulp nodig?

Stel je vraag aan onze specialisten. Wij zijn er voor jou.

Neem contact op