Handleiding

Slimme combimelder met WiFi

Stap-voor-stap instructie om de combimelder te installeren en monteren.

Versimpelde visuele instructie om de rookmelder te installeren.

Antwoorden op de meest voorkomende problemen.

Meer over onderhoud, schoonmaak en de test- en stiltemodus.

Installatie instructie

Installeer jouw slimme WiFi combimelder snel en makkelijk door deze stappen te volgen.

Troubleshooting

LED & alarm indicatoren

Batterij bijna leeg

De batterij van de combimelder is bijna leeg. De levensduur van de batterij is gelijk aan die van de sensoren; vervang de batterij dus niet, maar vervang de gehele combimelder.

Interne fout

De combimelder detecteert een interne fout. Deactiveer de combimelder en activeer deze vervolgens opnieuw. Maak de combimelder ook schoon zoals voorgeschreven.

Wanneer de melding zich blijft voordoen, vervang de combimelder dan zo snel mogelijk. Wanneer dit plaatsvindt binnen de garantietermijn van 2 jaar, neem dan contact met ons op.

Einde levensduur

De combimelder moet zo snel mogelijk vervangen worden.

De combimelder geeft vals alarm

Controleer of er zich gevaar door rookvorming en/of vuur in de buurt bevindt. Zo niet, open ramen en deuren om de ruimte te luchten – koolmonoxide kun je immers niet zien of ruiken. Zodra gevaar uitgesloten is, druk de testknop in om de stiltemodus in te stellen.

Om toekomstig vals alarm te voorkomen, reinig en onderhoud de combimelder zoals voorgeschreven. Overweeg ook om de combimelder op een andere locatie te hangen, mocht deze een vals alarm geven door bijv. waterdampen.

De combimelder geeft geen alarm als ik op de testknop druk

Controleer of de combimelder geactiveerd is. Je activeert de combimelder door de gehele voorkant van de combimelder (= testknop) in te drukken totdat het rode LED-lampje oplicht en er een piep-toon klinkt; dit duurt minstens 10 seconden.
Nadat je de testknop loslaat, knippert er elke minuut een groen LED-lampje op de voorkant van de combimelder.

Goed om te weten

CO alarm op het juiste moment

Regelmatig komt in een woning een kortstondige hogere concentratie koolmonoxide vrij, bijvoorbeeld bij het douchen, koken of als de geiser aanslaat. Met de juist ventilatie in huis en goedwerkende verbrandingstoestellen zakt de koolmonoxide-waarde snel weer naar de ‘normale’ concentratie. Om bij kortstondige hoge concentraties niet direct in alarm te slaan, bevat een de CO meter een timer. De tijdgewogen waarde hiervan is vastgelegd in een Europese norm, waaraan onze combimelder voldoet. Wanneer de concentratie langer aanwezig is óf wanneer de concentratie verder stijgt, zal de combimelder wĆ©l alarm geven.

Hulp nodig?

Stel je vraag aan onze specialisten. Wij zijn er voor jou.

Neem contact op